Η Αξία των Πραγματικών Πολιτικών Ηγετών

Η πολιτική ζωή του κάθε τόπου, η ευημερία, η ανάπτυξη και η ασφάλεια μιας χώρας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλα εξαρτώνται από τις προσωπικότητες της πολιτικής ζωής που αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τις αξίες που τους έχουν ανατεθεί μέσω της επιλογής τους από τον κόσμο. Ο κόσμος περιμένει έναν άξιο αντιπρόσωπό του να τον υπερασπιστεί και να τον αντιπροσωπεύσει, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η δουλειά που τους ανατίθεται είναι πάρα πολύ σημαντική και η ευθύνη μεγάλη. Πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν πολλοί αντιπρόσωποι πρεσβεύουν ιδεολογίες και προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Όμως λίγοι είναι εκείνοι που είναι πραγματικοί ιδεολόγοι και παλεύουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά για την πρόοδο του τόπου τους, αλλά και για το σύνολο, αφήνοντας έτσι πίσω τους κληρονομιά και αποτελούν έμπνευση για τις επόμενες γενιές πολιτικών αλλά και ινδάλματα για τον λαό τους.

Σίγουρα στην σημερινή εποχή δεν έχουν βρεθεί τέτοιες σπουδαίες προσωπικότητες, αλλά το γεγονός και μόνο ότι υπήρξαν στο παρελθόν μπορεί να δώσει την ελπίδα ότι ίσως η ιστορία επαναληφθεί προς όφελος των λαών. Η οικονομία και τα κινήματα που έχουν επιβληθεί κατά καιρούς πάντα δεν μπορούν να εφαρμοστούν προς το όφελος των λαών για πολύ, αφού αποδεικνύεται ότι όποιο κι αν επιλεγεί η εφαρμογή του χωλαίνει σε βάθος χρόνου. Η ανθρώπινη φύση είναι αχόρταγή και πάντα έχει έναν κοινό εχθρό, την αυτοκαταστροφή. Πάντα όμως υπάρχουν οι εξαιρέσεις που πιστεύουν αλλά και προσπαθούν για το καλύτερη εφαρμογή των ιδανικών τους, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στο κόσμο να μην παρασύρεται από την απαξίωση πολλών αξιών αλλά και ιδανικών στη ζωή του και να παλεύει για αυτά.

Υπάρχουν πολιτικοί που πάλεψαν για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά και που τάχθηκαν ανοιχτά σε καιρούς σκοτεινούς κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας στην εκπαίδευση. Πολλά πράγματα που τώρα τα θεωρούμε δεδομένα τα οφείλουμε σε εκείνους και στα ιδανικά τους.

Όλοι οι άνθρωποι, από όπου και αν προέρχονται και όποιο κι αν είναι το οικογενειακό και το οικονομικό τους προφίλ, πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στην υγεία και την περίθαλψη, αλλά και στην εκπαίδευση που θα τους δώσει την ευκαιρία μέσω της σφαιρικής γνώσης να ανακαλύπτουν πρώτοι την αλήθεια και το ψέμα των πολιτικών. Αυτό πολλές φορές αλλάζει σε πολλές περιπτώσεις με την παραπληροφόρηση και την Ιστορία, κάνοντας προπαγάνδα για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα. Η αθώα αυτή φωνούλα στο πλήθος πολλές φορές έχει δημιουργήσει διχασμό, ενώ βρίσκει έδαφος στο φανατισμό και την έλλειψη παιδείας και γνώσεων από τον λαό.

Μέσα σε όλα αυτά που διαιωνίζονται ακόμα και τώρα ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Τζων Κέννεντι και πάρα πολλοί άλλοι πολιτικοί αντιπρόσωποι, από πολλές χώρες, πάλεψαν να αλλάξουν την ζωή και την νοοτροπία εκατομμυρίων ανθρώπων που μέχρι τότε θεωρούσαν ότι ήταν πολίτες που χρήζουν καλύτερης μεταχείρισης επειδή το χρώμα τους και η θρησκεία τους είχε άλλη ισχύ. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Οι ηγέτες της εποχής εκείνης πάλεψαν για τα ιδανικά τους αλλά κυρίως για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έδωσαν την ελπίδα ότι το καλό μπορεί τελικά και να υπερισχύσει και οι προσπάθειες για αυτό να στεφθούν με επιτυχία Laanme.no.

  • |