Πολιτική Κρίση σε Ολόκληρο τον Κόσμο

Η οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο εν μέσω κρίσης διχάζει και φέρνει σε αντιπαράθεση όλες τις πολιτικές παρατάξεις σε όλο τον κόσμο. Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η κρίση είναι κατασκευασμένη επειδή αποφασίστηκε η αποδόμηση των όσων γνωρίζαμε μέχρι τώρα, εν τούτοις τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφάσεων καθορίζουν το μέλλον γενεών και αυτό θα φανεί πιο έντονα σαν αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια.

Όλοι οι βασικοί τομείς πλήττονται. Η παιδεία, η εκπαίδευση, η ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο και η αποδυνάμωση έχει κακό αντίκτυπο στην καθημερινότητα. Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτική ηγεσία στις περισσότερες χώρες έχει χάσει την αξιοπιστία της και δύσκολα ανακτάται. Ακραία φαινόμενα και ιδεολογίες έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στις κοινωνίες – pienlaina, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται την δυστυχία του απλού πολίτη που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν φιλήσυχος και πάντα πρόθυμος να συνδράμει στηρίζοντας τους αδύναμους πολίτες.

Η πολιτική έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα παγκοσμίως, που δεν είναι εύκολο να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη από τον λαό. Παράλληλα, αμφισβητείται η πολιτική αξία των προσώπων που την αντιπροσωπεύουν, αλλά και οι αρχές που τους συνοδεύουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται και αποδυναμώνει τα νοικοκυριά, αλλά και η ανέχεια που έχει κάνει πολλές οικογένειες να μην μπορούν να προσφέρουν στα μέλη τους ό, τι τους αναλογεί, για να μπορούν να έχουν την μόρφωση που χρειάζεται σαν εφόδιο στα πλαίσια του ανταγωνισμού αλλά και στην αναζήτηση εργασίας στο μέλλον. Η έλλειψη επενδύσεων συμβάλλει στη συνέχιση της ανεργίας, γι’ αυτό και πάρα πολλοί νέοι καταφεύγουν στο εξωτερικό για τον λόγο αυτό.

Ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι είναι κοινός, με την διαφορά ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει την απάντηση και ουσιαστικά τα κράτη δεν δίνουν την λύση που ο κόσμος περιμένει και τους απομακρύνει συνεχώς από αυτόν. Το χάσμα μεταξύ πολιτών και εξουσίας δύσκολα γεφυρώνεται. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί – lainaa luottotiedottomalle, ενώ η κρίση επεκτείνει τα σύνορά της όλο και περισσότερο, ενώ δεν υπάρχουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιρροές της αστάθειας στον κόσμο είναι αναμενόμενες, λίγο νωρίτερα σε κάποιες η λίγο αργότερα κάθε φορά – δεν έχει μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα θα παραμένει το ίδιο, γιατί χωρίς θέσεις εργασίας και ρευστότητα, η στασιμότητα είναι μονόδρομος. Οι αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί αποδεικνύονται ανώφελες και μη παραγωγικές, ενώ η κατάσταση θα διαιωνίζεται.

Η πολιτική πρέπει να αλλάξει στάση παγκοσμίως, αφού όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε μη ομαδική στάση στα προβλήματα τους ενός θα επηρεάζει αργότερα όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και τις υπόλοιπες ηπείρους.

Η κρίση των φτιαχτών αριθμών που έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν κάθε φορά που ένα οικονομικό σύστημα καταρρέει επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, δηλαδή τους ανθρώπους και τις ζωές τους που δεν ξαναγίνονται με την ίδια ευκολία. Η πολιτική στο σύνολό της πρέπει να αλλάξει την εγωκεντρική νοοτροπία και να θυμηθεί πολιτικά πρόσωπα. Εκείνα που πραγματικά άφησαν έργο πίσω και υπήρξαν έμπνευση για όλους αυτούς λαούς που πάντα είναι ανοιχτοί στην πρόοδο και την ισότητα, την εξέλιξη και ζητούν πίσω την αξιοπρέπεια, ο καθένας ξεχωριστά για την οικογένεια του και για ό (kulutusluotto heti tilille), τι αυτό μπορεί να περικλείει στην καθημερινότητά του.

  • |