Το Φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ

Πολλοί έχουν παραδεχθεί ότι ο Μπάρακ Ομπάμα υπήρξε ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σίγουρα ήταν προσιτός σε όλους και γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο μπορούσε να επικοινωνήσει με το λαό. Λάτρευε τις κάμερες και οι κάμερες λάτρευαν εκείνον. Δημοσίευε διαφημιστικά βίντεο από το Λευκό Οίκο, μοιραζόταν δημόσια την αγάπη του για την σύζυγό του Μισέλ και παρήγγειλε το Game of Thrones πριν παιχτεί στο HBO…έτσι γιατί μπορούσε να το κάνει!

Ο διάδοχός του, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί μία εντελώς διαφορετική υπόθεση penge247.dk – kviklån. Η εκλογή του δίχασε τους Αμερικανούς πέρα από κάθε προηγούμενο. Ορισμένοι χαρακτήρισαν την εκλογή του ως την αρχή του τέλους για τον κόσμο. Οι ακραίες του θέσεις επάνω στο μεταναστευτικό και τον πατριωτισμό βρίσκονται καθημερινά κάτω από το μικροσκόπιο, με πολλούς να τον κατηγορούν ότι διακινδυνεύει την πολιτική σταθερότητα της χώρας του.

Γεννημένος το 1946 στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να δικτυωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο και να διοικήσει το «The Trump Organization» με πλήρη επιτυχία. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε ποτέ του την αγάπη του για τη δημοσιότητα. Γι’ αυτό και αναμίχθηκε στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και έκανε εμφανίσεις που συζητήθηκαν στο γυαλί. Στην προσωπική του ζωή, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στο «ωραίο φύλο» και το αποδεικνύει μέσα από τις σχέσεις (και τους γάμους που έχει πραγματοποιήσει με μοντέλα από την Τσεχία και την Σλοβενία). Η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, είναι πραγματικά εκθαμβωτική.

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η προεδρική του καμπάνια χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο ποσοστό από αυτή την κληρονομιά. Κατά την εκλογή του, πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους και διαδήλωσε ενάντια σε αυτό που ονόμαζαν πολλοί ως «Αρμαγεδδών».

Η αλήθεια είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι δεινός υποστηριχτής της λογικής ή της δημοκρατίας με την ευρεία έννοια του όρου. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στη χώρα του και φροντίζει να το διαλαλεί παντού, υποστηρίζοντας τα δικά της δικαιώματα και αγνοώντας τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου. Δε δείχνει διατεθειμένος να συνεργαστεί με άλλα κράτη, έτσι ώστε να ευημερήσουν όλοι. Επικεντρώνεται στα προβλήματα των ΗΠΑ, τα οποία φυσικά και είναι πολλά.

Κύριος άξονας στη ρητορική του υπήρξε από την αρχή η απομάκρυνση των μεταναστών από τα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα, προτού εκλεγεί είχε δηλώσει πως θα φρόντιζε για την κατασκευή ενός τείχους με το Μεξικό, το οποίο θα ήταν αδύνατο να προσπελαστεί. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα, αλλά ορισμένοι πολίτες το θεώρησαν ιδανική λύση κατά της αυξανόμενης εισροής μεταναστών στις ΗΠΑ.

Εκμεταλλευόμενος μία κοινωνία που βράζει, ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Σε μία κοινωνία χωρίς τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχιας και της απομόνωσης, της ανασφάλειας και της έλλειψης τάξης, σαφώς και η ρητορική του δεν θα είχε απήχηση. Κάποιοι τον θεωρούν επικίνδυνο, άλλοι απλώς γραφικό. Όπως και να είναι η πραγματικότητα, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εδώ και θα παραμείνει ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για πολύ καιρό ακόμη – και το αποτέλεσμα προμηνύεται εκρηκτικό, χωρίς καμία αμφιβολία!

  • |